Павличенко – Фолклорни ансамбл из Канаде одржао концерт у Кули

Концерт Українського фолькльорно-танцювального ансамблю ім. Павличенка
3. августа 2017.
Наредне суботе премијера представе КУД „Иван Сењук„
25. новембра 2017.

Фолклорни ансамбл Павличенко је динамично украјинско плесно друштво из Саскатуна у Канади. Ова трупа састављена је од младих, посвећених играча који симулирају носталгију, креирају комичне сцене, заслепљују вас својим сложеним и брзим радом ногу и одушевљавају квалитетом песме. До сада су гостовали свуда од канадске пацифичке обале, до атлантске обале, по Сједињеним Америчким Државама, Украјини, Бразилу и још многим другим земљама.
Ансамбл је основала 1967. године Лусија Павличенко и од тада до данас успешно приказују украјинску културу и традицију кроз лепоту извођења уметности плеса. Лусија Павличенко била је доживотни почасни члан канадске Краљевске академије плеса и Удружења учитеља плеса. Јединственост овог ансамбла проистекла је из споја канадског искуства и традиционалних украјинских корена.
Богати репертоар Фолклорног ансамбла Павличенко привлачи многобројну публику и код куће и у иностранству. Они највише наступају у покрајини Саскечуан у којој се налази њихов град и радо су виђени гости на различитим манифестацијама у Канади, посебно фестивалима украјинске културе, које органиизује украјинска емиграција.

Фото галерија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *